Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw.
Polędwicę oczyść z błon, pokrój na 1 cm plastry. Dopraw solą, pieprzem i obsmaż na złoty kolor. Odłóż na bok.
Przygotuj głębszą patelnię lub rondel. Podsmaż na oliwie posiekaną cebulę, czosnek, tymianek, grzyby pocięte w paski i morele w całości. Nie wylewaj wody po grzybach, odstaw ją na bok.
Kiedy cebula się zeszkli, podlej całość winem i odparuj o połowę.
Dodaj śmietanę, polędwiczki, Sos Grzybowy WINIARY. Duś całość ok. 20 minut. Jeżeli sos będzie za gęsty, podlej go wodą z grzybów.
Hubert